ایمان فروزان نیا | شهرآرانیوز - اگر یک روز یک نفر میآمد و میگفت میشود با برد گیم دور هم جمع شد و یک بازی وسترن پر از تیراندازی و دینامیت و زندان داشت، حرفش را باور نمیکردم، اما روزی که برای اولین بار با بازی «بنگ» آشنا شدم، نظرم درباره برد گیمها زمین تا آسمان تغییر کرد.
ایتالیاییها سبک جدیدی در وسترن وارد سینما کردند، فیلمهایی پر از تفنگ، تیراندازی، حقه و نیرنگ. شاید همین علاقه ایتالیاییها به فیلمهای وسترن بود که باعث شد «امیلیانو شیارا» سال ۲۰۰۲ بردگیم «بنگ» () را طراحی کند. داستان بازی در شهر کوچکی در غرب وحشی شروع میشود، جایی که کلانتر با صدای تیراندازی به خودش میآید و متوجه میشود قانون شکنها به شهر حمله کرده اند. او باید به کمک معاونانش در یک درگیری مسلحانه کلک قانون شکنها را بکند. مجرمان هم هدفی ندارند جز کشتن کلانتر.
بازی بنگ یک بازی رقابتی مستقیم نیست که شما کارت تیر به سمت کلانتر رو کنید و کلانتر به سمت شما تیر بزند. بازی یک پس زمینه مافیایی هم دارد که آن را بسیار جذاب میکند. در بازی یک کلانتر داریم، تعدادی معاون کلانتر و چند قانون شکن. جز کلانتر که همه او را میشناسند، شخصیت باقی افراد مخفی است. یعنی کلانتر ممکن است به اشتباه به معاونانش تیر بزند، یاغیها به یکدیگر و خلاصه اتفاقات عجیبی در بازی بیفتد. بازیکنان باید در طول بازی گاهی بلوف بزنند، با صحبت و دقت به رفتار هم نقشهای یکدیگر را کشف کنند و بعد از آن همدیگر را به تیر ببندند.
مشخصا روی بازی بنگ و طراحی آن به خوبی فکر شده است. کارتها و قوانین بازی خیلی به جذاب شدن آن کمک میکنند. مثلا در بازی برد اسلحه مهم است و شما نمیتوانید به هر کسی تیر بزنید. ممکن است تیر شما خطا برود (اگر طرف مقابل کارت مشخصی را رو کند) بازیکنان ممکن است به زندان بروند. تازه هر کدام از بازیکنان بر اساس کارت شخصیتشان قدرت خاصی پیدا میکند که معادلات بازی را به کلی تغییر میدهد. همه این ها، بنگ را به بازی مهیج تبدیل میکند که زود تکراری نمیشود و میشود بارها و بارها آن را بازی کرد.
بنگ را دو ناشر ایرانی تحت لیسانس شرکت ایتالیایی سازنده بازی در بازار ایران عرضه کرده اند. هر دو نسخه کیفیت خوبی دارد و فرق چندانی با هم ندارند، مگر در جزئیات عکسهای روی کارت و ترجمه کارت ها. (مثلا در یک نسخه کارت miss جاخالی ترجمه شده و در نسخه دیگر عبارت «زپلشک» برای آن استفاده شده است)، یک جورهایی میخواستند با این کار نمک بازی را بیشتر کنند. در سایتها دیدم یک نسخه تاسی بنگ هم وارد بازار شده است، در این نسخه به جای کارت ها، تاسها مشخص میکنند که فرد باید چه عملی انجام دهد و این قضیه کمی شانس را بیشتر در بازی دخیل میکند و دست و بال بازیکن را برای چیدن سازوکار منجر به پیروزی میبندند. به گمانم این نسخه میتواند نظر مخاطب کودک و نوجوان را بیشتر جلب کند و برای مخاطب بزرگ سال همچنان نسخه کارتی انتخاب بهتری است.
تعداد نفرات: ۴ تا ۷ نفر
زمان بازی: حدود ۲۰ تا ۴۰ دقیقه
سن بازی: ۸ تا ۸۰ سال
قیمت: ۱۲۷ هزار تومان